Zorgverzekering 2021 en hypnotherapie

Zoals bekend is hypnotherapie een vorm van psychotherapie. Bij deze therapie wordt hypnose ingezet voor zowel de behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten. Doel ervan is om het ongeschreven concreet te krijgen, zo zou je kunnen zeggen. Op deze pagina lees je meer over de beste zorgverzekering 2021 en hypnotherapie.

Een aanvullende zorgverzekering voor hypnotherapie is mogelijk

Wat zeker is, is dat hypnotherapie onder de alternatieve zorg en behandelingen valt. Vanuit de basisverzekering wordt dit niet gedekt. Het is bij een groot aantal verzekeraars echter wel prima te dekken vanuit een aanvullende verzekering. Zeker mensen die baat hebben bij hypnotherapie doen er goed aan om straks de verschillende verzekeraars weer goed met elkaar te vergelijken. Daarbij moet de focus liggen op het feit of jij je aanvullend kunt laten verzekeren voor de kosten van hypnotherapie.

Groot aantal aanbieders zorgverzekeraars biedt aanvullende dekking

De verschillende zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies voor de zorgverzekering 2021 bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment kunnen de verzekeraars ook vergeleken worden. Voor het eventueel overstappen heb je overigens tot en met 31 december, 00.00 uur, de tijd. Als de voortekenen niet bedriegen zijn onder meer Aevitae, AON, Besured, CZ, CZ Direct, De Friesland Verzekering, FBTO, IZA, IZZ door VGZ en Menzis alsmede verzekeraars als Nationale Nederlanden, OHRA, PMA Zorgverzekering, Univé, Zekur en Zilveren Kruis wel verzekeraars die hypnotherapie vanuit de aanvullende verzekering dekken.

Hypnotherapie valt onder de alternatieve zorg, het kost je geen eigen risico

Omdat hypnotherapie tot de alternatieve zorg behoort, wordt vaak geen eigen bijdrage van de zorgverzekeraar berekend en ook hoeft geen eigen risico betaald te worden. Dan geldt doorgaans wel de voorwaarde dat de behandelde therapeut aangesloten zijn bij een erkende beroepsorganisatie. Verzekeraars als IZA, IZZ, Univé, VGZ en VGZ-labels hebben als aanvullende voorwaarde dat de therapeut opgenomen is in de bekende ‘Vergelijk en Kies’, de zorgvinder van de verzekeraar.

Wel gelden vaak een aantal voorwaarden voor vergoeding

De Friesland Zorgverzekering heeft ook voorwaarden gesteld aan een aanvullende verzekering voor hypnotherapie. Bij deze verzekeraar is het verplicht dat het gaat om, erkende behandelaars van de beroepsverenigingen NIBIG, RBCZ, KAB en NAP. Alleen als de naam voorkomt in het register van genoemde beroepsverenigingen is er recht op een vergoeding.