Wordt hypnotherapie vergoedt door de zorgverzekering?

Wanneer je te kampen hebt met mentale klachten zoals depressieve gedachten, angstklachten, dwangmatig gedrag enzovoort, dan wil je uiteraard dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Een goede manier is dan kiezen voor therapie. Therapie kan dan op verschillende manieren uiteraard. Een van de mogelijkheden is kiezen voor hypnotherapie. Hierin wordt er op een specifieke manier contact gemaakt met het onderbewust van de mens en wordt er hiermee aan de slag gegaan.

Vergoedingen en terugbetaling van hypnotherapie?

Wanneer je het onder andere bekijkt op deze website, dan zie je dat je voor de intake 50 euro betaalt, voor een tijd van 90 minuten. De vervolgbehandelingen duren zo’n 60 minuten en kosten 30 euro. Zoals je ziet vallen de prijzen hiervoor nog heel goed mee, zeker als je weet dat er andere therapeuten een heel stuk meer durven vragen hiervoor.

Toch is het ook zo dat dit ook nog veel geld is natuurlijk voor gewone werkmensen. Het is dan ook niet onlogisch dat we graag worden terugbetaald indien we kunnen uiteraard. Maar wordt hypnotherapie terugbetaald door de zorgverzekering of moet je hiervoor een aanvullende verzekering hebben? Het antwoord hierop is niet zo eenduidig: de meeste zorgverzekering betalen hypnotherapie gedeeltelijk terug. Het is dus zeer sterk afhankelijk van bij welke ziekteverzekering je bent aangesloten: de ene zorgverzekering is de andere niet. Om hier toch een beeld van te krijgen, is het een sterke aanrader om even de volgende website erbij te nemen: https://www.totaalbesparen.com/zorgverzekering/vergelijken. Hier kan je veel informatie terugvinden.

Om je toch een eerste voorbeeld te geven: bij bijvoorbeeld de CZ verzekering hangt het bedrag dat je krijgt af van hetgeen je zelf ook betaalt naar gelang je situatie en leeftijd. De basisvergoeding is bijvoorbeeld 250 euro, waarbij je een premie betaalt van 8,10 euro per maand. Ben je bijvoorbeeld 50+, dan bedraagt de vergoeding 200 euro bij deze verzekeraar. Hiervoor betaal je dan 20,50 euro per maand. Ben je met je gezin aangesloten, dan kan je 350 euro vergoeding krijgen. De premie bedraagt dan 51,20 euro per maand. Hieraan kan je zien dat er heel wat verschil zit binnen een maatschappij, dus zeker tussen verschillende maatschappijen. Sommige maatschappijen zullen zelf een extra verzekering aanbieden of vereisen.

Ben je toch nog niet overtuigd, neem dan zeker contact op met je eigen zorgverzekering. Zij zullen je zeker en vast een antwoord kunnen bieden op jouw vraag of vragen. En anders kun je altijd nog verzekeringen vergelijken.